A Falusi vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete egy olyan önkéntes alapon létrejött egyesület amelyet leginkább az összetartás és egymás megbecsülése jellemez. Az őszinte hit és lelkesedés volt az, amire alapoztunk amikor megalapítottuk  egyesületünket és ez párosult tagjaink több  éves  tapasztalataival  a gasztronómia, a vendéglátás és kistermelői tevékenység területéről.

Régi dédelgetett vágyunk volt, hogy a Békés megyében és a Dél Alföldi régióban élő kistermelőknek, házi élelmiszer előállítóknak, mezőgazdasági termék feldolgozó kisvállalkozóknak, kézműveseknek helyi bemutatkozási lehetőséget, egy vásárt tudjunk létrehozni.

A Fűszeresek és Kézművesek Vásárán megpróbálunk évről évre teret adni mindenkinek és mindannak, ami fontos térségünknek.

Fő célunk, hogy az itt élő magyar termelőket, kézműves termékeket, tradicionális magyar élelmiszereket megismertessük mindenkivel, aki itt él vagy látogatóként részt vesz vásárunkon.

Azt szeretnénk, hogy ezek a tradicionális ízek ne merüljenek feledésbe, hanem újra a mindennapjaink részei legyenek.

Törekszünk arra, hogy a kiállítások, kóstolók és bemutatók mellett színes vidám forgatag, igazi vásári hangulat fogadja a hozzánk érkezőket.
Bízunk benne, hogy az alább közreadott programok tetszeni fognak kiállítóknak és látogatóknak egyaránt és reméljük, hogy szívesen járnak vissza majd hozzánk évről évre.

                                                                                    Gergely Mária

 

Fűszeresek és Kézművesek Vására - az értékteremtők és értékmentők találkozója.

I