V.Fűszeresek és Kézművesek Vására

Füzesgyarmat
2016.május 28.


Versenyek


A versenyekre a helyszínen, az információs pultnál lehet jelentkezni!

 


 

Lekvár felismerő verseny


A játékra  10 és 14 óra között lehet jelentkezni.
A jelentkezők előre nyomtatott játéklapot kapnak, amelyen a kiállított lekvárok nevei szerepelnek.    A lekvárok előre számozott edényekben kerülnek elhelyezésre. A felismeréshez minden játékos annyi kanalat kap, ahány kiállított lekvár van és mindenki csak egyszer merítheti kanalát egy edénybe /nincs visszakóstolás/. A felismerés után az edényen levő számot a lekvár név elé kell írni.
A kitöltött lapokat az információs pultnál lehet leadni. Minden játékos egyszer vehet részt a játékban. Minden helyes találat 5 pontot ér. A  délutáni eredményhirdetésen a 3 legjobb eredményt elért játékost jutalmazzuk.


Fűszer felismerő verseny


A játékra 10 és 14 óra között lehet jelentkezni.
A jelentkezők előre nyomtatott játéklapot kapnak, amelyen a kiállított fűszerek nevei szerepelnek.
A  fűszerek  / levelek , magvak vagy termés/ előre számozott edényekben kerülnek elhelyezésre. A felismeréshez minden játékos használhatja íz, szagló, látó, tapintó érzékszerveit. A felismerés után az edényen levő számot a fűszer neve elé kell írni.
A kitöltött lapokat az információs pultnál lehet leadni. Minden játékos egyszer vehet részt a játékban. Minden helyes találat 5 pontot ér. A vasárnap délutáni eredményhirdetésen a 3 legjobb eredményt elért játékost jutalmazzuk.